Pieteikties jaunumiem
Meklēt ceļojumu:
Cena no:
Cena līdz:
Datums no:
Datums līdz:
CEĻOJUMI
Andora
Andora
Apvienotie Arābu Emirati
Apvienotie Arābu Emirati
Argentīna
Argentīna
Austrija
Austrija
Baltkrievija
Baltkrievija
Bosnija un Hercegovina
Bosnija un Hercegovina
Brazīlija
Brazīlija
Bulgārija
Bulgārija
Čehija
Čehija
Dominikana
Dominikana
Ēģipte
Ēģipte
Francija
Francija
Grieķija
Grieķija
Horvātija
Horvātija
Indija
Indija
Indonēzija
Indonēzija
Islande
Islande
Itālija
Itālija
Izraēla
Izraēla
Jordānija
Jordānija
Kambodža
Kambodža
Kenija
Kenija
Kipra
Kipra
Krievija
Krievija
Kuba
Kuba
Latvija
Latvija
Lielbritānija (Apvienotā Karaliste)
Lielbritānija (Apvienotā Karaliste)
Lietuva
Lietuva
Madagaskara
Madagaskara
Malaizija
Malaizija
Maldīvija
Maldīvija
Malta
Malta
Meksika
Meksika
Nīderlande
Nīderlande
Norvēģija
Norvēģija
Peru
Peru
Polija
Polija
Portugāle
Portugāle
Serbija un Melnkalne
Serbija un Melnkalne
Singapūra
Singapūra
Slovākija
Slovākija
Slovēnija
Slovēnija
Spānija
Spānija
Šrilanka
Šrilanka
Šveice
Šveice
Taizeme
Taizeme
Tanzānija
Tanzānija
Tunisija
Tunisija
Turcija
Turcija
Ungārija
Ungārija
Vācija
Vācija
Zambija
Zambija

Turismabirojs.lv
Tel. +371 22075351
e-mail: 
birojs@turismabirojs.lv

 

Itālija Itālija
ITĀLIJAS DIENVIDI – VEZUVS, AMALFI PIEKRASTE UN ATPŪTA KAPRI SALĀ
Datums: 
no:  14.09.2014    lidz:  21.09.2014  
Cena no: 935 EurPieteikties ceļojumam

8 dienas / 7 naktis viesnīcā Sorrento !

Sorrento – vispievilcīgākais un visvairāk apmeklētākais kūrorts gleznainajā Amalfi piekrastē, Itālijā Tirēnu jūras krastā…
Senie Pompeji -
dod pilnīgu ieskatu par Romas impērijas pilsētas ikdienas dzīvi…
Vulkāns Vezuvs - ielūkojoties vulkāna krāterī, pārņem nereālas izjūtas...
Amalfi piekraste - slavena ar savu izroboto krastmalu, gleznainajām pilsētiņām, brīnišķīgajām pludmalēm un dabasskatu dažādību…
Kapri sala - tiek uzskatīta par vienu no slavenākajām un greznākajām pasaules salām un tās skaistums vienmēr ir vilinājis cilvēkus… 

amalfi3.jpgamalfi8.jpgamalf.jpg

1.diena – kad aizbraucu es uz Sorrento…
Lidojums Rīga - Roma plkst. 09:20 - 11:25. Brauciens uz Itālijas dienvidiem - Kampānijas rerģionu. Iekārtošanās viesnīcā Sorrento - Hotel la Pergola 3* ( http://www.lapergolahotel.it/ ).  Sorrento - neliela Kampānijas pilsētiņa Tirēnu jūras krastā, no kuras paveras lielisks skats pāri Neapoles līcim uz Neapoli, Vezuvu un Kapri. Sorrento klintis, antīkās villas un luksusa viesnīcas saistījušas šeit ne vienu vien slavenību… Sorrento ir vispievilcīgākais un visvairāk apmeklētākais kūrorts Amalfi piekrastē ar daudziem veikaliņiem, viesmīlīgām kafejnīcām un tavernām, kas piedāvā tai skaitā pašu noķertas un grillētas zivs ēšanu, uzdzerot ledaino „Lacrima Christi”, kas gatavots no Vezuva nogāzē augušām vīnogām vai „Limončello” – šim reģionam raksturīgu alkoholisku dzērienu no citrona, cukura, spirta un ūdens. Īstas romantikas meklētājiem ieskām izbaudīt siltos vakarus kādā no Sorrento kafejnīcu terasēm pie galdiņiem sveču gaismā un neiztrūkstošo sarkano rozi uz tā… Nakts viesnīcā Sorento.


2.diena - k
as bija rakstīts Plīnija Vecākā vēstulēs? Baismās pagātnes liecības…
Brokastis viesnīcā. Pompeji - Vulkāna Vezuvs divu dienu ilgušā izvirdumā sagrautā un daļēji pelnos apraktā antīkās Romas pilsēta, kas atrodas līdzās Neapolei un ir iekļauta UNESCO Pasaules vēsturiskā mantojuma sarakstā. Pompeji tika praktiski pilnīgi nodedzināti un aprakti zem vairāk nekā 18 m biezas vulkānisko pelnu kārtas m.ē.79.gadā. Daudzus gadsimtus tā gulēja zem biezās lavas kārtas, bet kad sākās izrakumi, pilsēta atklājās tāda, kāda tā bija toreiz: dažās ēkās bija saglabājušās pat skulptūras un gleznas, uz māju sienām redzami uzraksti, bagāto patriciešu greznās villas ar freskām, tirgus laukums, kur norisa pilsētas sabiedriskā dzīve… Pilsēta dod pilnīgu ieskatu par Romas impērijas pilsētas ikdienas dzīvi un ik uz soļa jūtama satriecošā pagātnes elpa… Vezuvs - 1279 m augstais, vēl līdz šim darbojošais vulkāns un brīnišķīgā panorāma uz Neapoles līci. Pa serpentīnu uzbraucot Vezuva nogāzē, pieejot tam tik tuvu, cik vien iespējams, un ielūkojoties vulkāna krāterī, pārņem nereālas izjūtas. Ilgus gadus vulkāns nav izvirdis, bet laiku pa laikam no tā izplūst dūmi un notiek vājas zemestrīces… Vakarā atgriešanās un nakts viesnīcā Sorento.
 
3.diena
Brokastis viesnīcā. Brīva diena atpūtai pludmalē un
Sorrento pilsētas atmosfēras baudīšanai. Iespējams apmeklēt zemnieku saimniecību ar Mocarellas siera un Salerno vīnu degustāciju. Nakts viesnīcā Sorento.

4.diena -
„Dvēselei vajag vairāk telpas nekā miesai„ vai Paradīze, no kuras negribas atgriezties...
Brokastis viesnīcā Lēns un nesteidzīgs brauciens gar Amalfi piekrasti, kas slavena ar savu izroboto krastmalu, gleznainajām pilsētiņām, brīnišķīgajām pludmalēm un dabasskatu dažādību, tā iekļauta UNESCO Pasaules vēsturiskā mantojuma sarakstā.  Skatam pavērsies elpu aizraujošs skaistums – bugenviliju un akāciju ziedos slīgstošas terasveida pilsētiņas ar šaurām serpentīnu izlocītām ieliņām, kas ar vienu sānu piekļaujas piekrastes klintīm, bet ar otru atveras tirkīzzilajiem līča ūdeņiem. Pozitāno ciems, Amalfi - piekrastes lielākā pilsēta, tās lielākais lepnums ir 10.gs katedrāle ar krāšņu bagātīgi dekorētu13.gs. fasādi, Ravello. Tāpat ļoti krāšņi ir Čimbrones un Rufolo villu dārzi, kas atzīti par vieniem no pasaules skaistākajiem dārziem. Skats, kas no tiem paveras iedvesmoja Rihardu Vāgneru radīt operu”Parsifāls”. Vakarā atgriešanās un nakts viesnīcā Sorento.

5.diena - s
tāsts par Sanmikelu vai skaistākā ainava pasaulē…
Brokastis viesnīcā. Brauciens ar kuģīti uz Kapri salu, kur arvien ir saulains laiks gluži kā Edenes dārzā. Kapri sala tiek uzskatīta par vienu no slavenākajām un greznākajām pasaules salām un tās skaistums vienmēr ir vilinājis cilvēkus. Tā ir bijusi gan imperatoru rezidence ar pasakainām villām un klosteru mītnēm, gan arī trimdas vieta. Skaistos Augusta dārzus, kaut arī tie ir pavisam neliels iekopts ziedošu apstādījumu  pakalns, ir vērts apmeklēt tieši tās panorāmas laukuma dēļ: acis priecē smaragdzilais jūras līcis un majestātiskās Farglioni klintis. Vieta, no kurienes ceļotāji sāk salas apskati ir Marina Grande - salas osta. Viduslaiku kvartāla šauro ieliņu labirinti aicina tajos paklejot, ļaujoties to burvīgumam. Durvis ver Sv.Stefana baznīca. Anacapri. Aksela Muntes villa. Daudziem Itālijas mīlestība sākas tieši te, raugoties zilajā lagūnā no kalnu virsotnes. Īpaši romantisku skatu padara ziedošām bugenvilijām apvītās baltās kolonas, kas šo idillisko ainavu pārvērš burvīgā gleznā ar izsmalcinātu ierāmējumu. Barbarosas pilsdrupas, Sanmikelas baznīca ir vietas, kuras noteikti jāapmeklē. Ar pacēlāju uzbraucot Monte-Solaro kalna virsotnē paveras galvu reibinošs skaistums. Salā daudz lodžiju, terašu un lapeņu, kā visā Amalfi piekrastē, lai skatītos saulē, jūrā un mākoņos. Labvēlīgos laika apstākļos var apmeklēt Zilo Grotu - alu, kurā var nokļūt ar laivu no jūras puses un skatīt Dieva un dabas radīto brīnumu - zaigojošo zilo gaismu. Lai justos kā pilntiesīgs salas iemītnieks, iesakām nobaudīt kaktusu saldējumu, slavenās itāļu augļu sulas „Succhi di frutta” vai glāzīti „Limoncello”… Vakarā atgriešanās un nakts viesnīcā Sorento.

6. – 7.diena
Brokastis viesnīcā. Brīvas dienas atpūtai pludmalē un
Sorrento pilsētas atmosfēras baudīšanai. Kādā no vakariem iesakām nobaudīt dienvidu karstasinīgās dejas Sorento klubiņā – Tarantellas šovs”. Nakts viesnīcā Sorento.

8. diena – sveikas mājas, mīļās mājas!
Brokastis viesnīcā. Ap plkst. 12:00 transfērs uz Romu, uz  lidostu. Lidojums Roma - Rīga plkst. 18:00 - 22:10.

Ceļojuma cena: 935 EUR

Cenā ietilpst:
♦ lidojums Rīga - Roma - Rīga;
♦ transfērs Romas lidosta – Sorrento – Romas lidosta;
♦ nakšņošana Sorrento 7 naktis 3* viesnīcā ar brokastīm (2-3vietīgos numuros ar ērtībām);
♦ ekskursiju programma grupas vadītāja pavadībā;
♦ medicīniskā apdrošināšana.

Papildus izdevumi:
Tarantellas šovs Sorento - 25 EUR
Vezuvs - 8 EUR
Pompeji-drupas - 11 EUR
3 dienu apvienotā sabiedriskā transporta karte - 20 EUR
Degustācija - 13 EUR
kuģītis uz  un no Kapri - 30 EUR
A.Muntes villa - 6 EUR
Pacēlājs  uz Monte Solaro - 10 EUR
Villas Rufolo dārzi - 5 EUR 
kuģītis apkārt  Kapri salai un Zilā grota - 30 EUR
Vakariņas Sorrento – no 25 EUR


• Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādīto objektu secība var mainīties.
Pieteikšanās ceļojumam - iemaksājot avansu 300 EUR par katru personu.

Gids: Ligita Beķere
 

Patīkamu un iespaidiem bagātu ceļojumu!
 | Kontakti
Copyright © Turismabirojs.lv 2010 Web izstrāde-Web Dienests